Wereldschool Amsterdam
telefoon 020 682 9907
info@wereldschoolamsterdam.nl
 onderdeel van 
 

Nieuw onderwijsconcept in groep 1/2:
Onze Amsterdamse School

Nieuwe leerling? Meld u nu aan!

Ervaar ons onderwijs
en kom naar een speelochtend!

Eerst een informatieavond bijwonen?
Meld u hier aan.

Gebouw

Wereldschool Amsterdam is gevestigd in een prachtig nieuw gebouw in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Marlies Rohmer. Het biedt niet alleen onderdak aan onze school, maar ook aan Brede School De Spaarndammerhout van stichting AWBR. Met hen delen we een gymzaal, het speellokaal, de toneelruimte en het schoolplein. Naast onderwijs heeft ons gebouw ruimte voor horeca, verschillende vormen van kinderopvang en het 4e gymnasium.

Klimaatneutraal

Bijzonder aan het gebouw is onder meer dat het energieneutraal is. Door de slimme bouwmaterialen en het vele daglicht is er weinig energie nodig. Dat wat er nodig is wordt opgewekt via panelen op het dak. Het gebouw past goed bij ons onderwijs. Het is robuust, en er zijn allerlei bijzondere details aan te ontdekken. En ook de omgeving, een pioniersgebied, past goed bij de geest van onze school.

Kunstwerk HOUT EN WATER

Beide ontwerpen zijn opgebouwd uit kwart cirkels. In HOUT vormen de 'kwartjes' hele cirkels met daarin 12-13 jaarringen die verwijzen naar de leeftijd en groei van de kinderen op de basisschool. In WATER vormen de "kwartjes" juist stomende golven.De teksten en tekeningen maakten de leerlingen op school en zijn door henzelf tussen de ringen van het ontwerp geschreven in hun mooiste handschrift.
Het kunstwerk is gemaakt door Elspeth Pikaar.
 

Recensie in het NRC

Een lovende recensie uit het NRC over ons schoolgebouw kunt U hier lezen.
 

Recensie in het Parool

In augustus 2014 verscheen een recensie van het gebouw in Het Parool, geschreven door Hans van Lissum. Het gebouw krijgt maar liefst vier sterren! We laten u graag een paar citaten uit deze recensie lezen. U vindt het volledige artikel hier.

“Het bijzondere aan Project Houthaven is het feit dat de hele wijk honderd procent klimaatneutraal dient te worden. Er wordt milieuvriendelijk gebouwd, nauwkeurig gelet op materiaalgebruik, en alle energie wordt op verstandige wijze opgewekt.”
 
“[..] wie dichterbij komt, ziet dat […]de stenen zorgvuldig in een speels, hier en daar zelfs lichtelijk slordig blokkenpatroon zijn gerangschikt. Tussen de stenen zit ruimte, wat letterlijk lucht geeft en oog voor detail verraadt. Strategisch geplaatste witte stenen onderstrepen dat. Aan de voorkant van het gebouw is een groot glazen terras, wat het geheel doet ademen. 

Eromheen ligt een aantal speeltuintjes, waar mals groen gras op artificiële heuvels ligt te wachten op spelende kinderen. Een mooi contrast met het klassieke schooljuffrouwachtige dat de school uitstraalt. De stenen klokken, de afgeronde Amsterdamse School-geïnspireerde ingangen, de koperkleurige vensterbanken: dit is een gebouw waar liefde voor architectuur in zit.”